KAUSI 2020 - 2021

 Kausi 2020 – 2021

Mitähän siitä sanoisi? Joulukuussa lähtiessäni kohti pohjoista sanoin, että kaudesta tulee erilainen. Sitä se todellakin oli.

Juoksutarhailua

Koirat asettuivat tarhoihin nopeasti. Olihan paikka kaikille tuttu jo ennestään. Uutta oli pieni juoksutarha-alue, joka käytiin rakentamassa kaverin kanssa lokakuussa. Se oli todella näpppäri lisä toimintaympäristöön. Myös Njalla kotiutui nopeasti uuteen ympäristöön. Sille rakennettiin myös oma tarha koiratarhojen yhteyteen.Njalla heräilee kopistaan


Tärkeää oppia
Jo heti alkuun kävi selväksi, että asiakasmäärät tulevat olemaan todella pienet. Varsinainen joulusesonki oli noin 96% huonompi edellisvuoteen verrattuna. Sain kuitenkin ajaa kaikki jengalle tulleet vähäiset asiakkaat. Aiemmin hoidin vain ajamisen ja koirat, oppaan hoitaessa ryhmän liikuttelun ja infon kodassa. Nyt oli järkevää hoitaa koko tunnin ohjelma itse ja vapauttaa näin talon opas omiin töihinsä.Apollon ja Helios rapsuteltavana


Eros Iisakin vieressä johdossa
Ryhmät olivat todella pieniä, monesti yksittäisiä perheitä, pariskuntia tai muutaman kaverin porukoita. Monesti ajelin useampia kierroksia, että sain koirille vähän oikeita hommia. Junnutkin aloittivat ihan oikeat turistihommat. Onneksi ne olivat jo edellisenä talvena tottuneet ympärillä pyöriviin ihmisiin, eikä vieraiden ihmisten kosketus jännittänyt yhtäkään niistä. Myös työskentely valjaissa oli moitteetonta pieniä sotkuja lukuunottamatta. Kokeilinpa jopa viittä junnua johtajan paikalle aikuisen viereen. Kokeiluista neljä toimi, mistä olin erittäin iloinen.


Ilta-ajelulla
Hiljaiselo jatkui tammi- ja helmikuun. Usein meni päiviä, ettei asiakkaita ollut lainkaan. Jonkin verran kävin ajelemassa koirilla safariurilla. Muutenkin elämä oli hiljaista. Pyrin käymään kaupassa mahdollisimman harvoin enkä muutenkaan reissaillut. Iltaisin kudoin tai tein jotain muuta pientä. Kolme villapaitaa sain puikoilta ja teinpä jämälangoista paidan Pepillekin.

Lucky tutkailee Evidensian avustuskasaa
Lopullinen tulos kaudesta jäi noin 6%:iin edellisvuoteen verrattuna. Jonkin verran olen saanut avustusruokia koirille, mutta koiranruoka on vain yksi menoerä tässä yritystoiminnassa. Muuten normaalit kulut pyörivät koko ajan. Valtion avustuksia olen saanut tähän mennessä 4-5% siitä, mitä olen menettänyt. Saa nähdä miten käy koronatuen kolmannen hakukierroksen kanssa. Kaksi ensimmäistä eivät olleet pienen talvisesonkiluotoisen yrittäjän tavoitettavissa.

Lämmin kiitos:
- Evidensia Tammisto
- K-marketit
- Atria
- Prima Pet
- MUSH
- Mars Finland Oy
- Hannele Ingman

Puheet siitä, että suomalaiset asiakkaat paikkaisivat puuttuvia ulkomaalaisia, jäi pelkäksi puheeksi Rovaniemen seudulla. Hiihtokeskusten lähellä olevissa yrityksissä tilanne on ollut parempi. Siellä on jopa ollut suomalaisia asiakkaita jonkin verran. Lähes kaikki minun vähäisistä asiakkaistani olivat Suomessa asuvia ulkomaalaisia. He olivat joko opiskelijoita tai Suomessa töissä olevia ihmisiä. Keskimääräisesti menetykset ovat olleet Suomen koiravaljakkoyrittäjät ry:n kyselyn perusteella 80-100%.

Ajelin kotiin 9.3. Kotona vastassa oli sellainen lumimäärä, etten muista koska viimeksi olisi ollut niin paljon. Hiljaiselo jatkuu nyt kotona. Valtaosaan Suomesta on asetettu sulkutila, jonka toivotaan hidastavan koronan brittimuunnoksen leviämistä. Omalta osaltani olen päättänyt olla kyläilemättä turhaan ja muutenkin käyn ihmisten ilmoilla vain tarvittaessa. Käytän maskia, käsidesiä ja pidän huolen turvaväleistä mahdollisuuksien mukaan. Odotan malttamattomasti myös rokotetta, jonka näen olevan ainoa tie ulos tästä tilanteesta. Voin sanoa, että alan olla melko kyllästynyt tähän tilanteeseen, mutta minkäs sille voi. Siihen, että tästä vielä selvitään, on pakko uskoa. Samoin siihen, että ensi kausi tulee olemaan selvästi parempi.

Kotitarhassa 11.3.2021


Lämmin kiitos Raitolalle ja Jussille, että sain tulla tänä vaikeanakin kautena osaksi tiimiä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kummiksi Lapinvuokon siperianhuskylle?